Dr. Andreea Picu Endocrinolog

Dr. Andreea Loredana Picu

Nascuta la Brasov in data de 5 Februarie 1975.
A absolvit Liceul Dr Ioan Mesota din Brasov, profilul Matematica- Fizica, in data 15/07/1993 cu media generala de 8.50/10.
In Septembrie 2000 a absolvit Facultatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” di Bucuresti cu media generala de 9.83/10 discutand teza cu titlul: ”Convulsii febrile la copil”.

Dr. Andreea Picu a obținut următoarele rezultate academice remarcabile în cariera sa:

  • Diplomă în Medicină și Chirurgie la Universitatea din Torino în anul 2002, ceea ce a marcat începutul unei cariere de succes în domeniul medical.

  • Doctorat în Fiziopatologie Medicală, pe care l-a obținut în anul 2006, confirmându-și expertiza în cercetarea medicală și contribuind la avansarea cunoștințelor în domeniu.

  • Specializare în Endocrinologie și Boli Metabolice la Universitatea din Torino, finalizată în 2012. Această specializare a consolidat competențele sale în gestionarea afecțiunilor legate de sistemul endocrin și metabolism, și a făcut-o o resursă valoroasă în tratarea acestor boli complexe.

Dr. Andreea Picu a dedicat ani de studiu și muncă asiduă pentru a deveni un medic de renume în domeniul medical și pentru a contribui la progresul continuu al științelor medicale. Realizările sale academice  sunt doar o parte din experiența sa vastă și aportul său semnificativ în asistența medicală și cercetarea medicală.

Specializări

Este autorizată să prescrie programul de slăbire Kyminasi Diet. Se ocupă si de patologia tiroidiană și adrenală, care implică axa hipotalamo-hipofizo-suprarenală, cum ar fi boala Addison, adenomii suprarenali și boala lui Cushing, afecțiuni metabolice ale oaselor, afecțiuni endocrino-ginecologice (amenoree, menopauză, sindromul ovarelor polichistice), diabetul zaharat, obezitatea, hipertensiunea, afecțiuni andrologice (disfuncție erectilă, ejaculare precoce, hipogonadism). 

Experiență profesională

Activitate de liber profesionist la:
-Studio Privato - Corso Vercelli, 164 - Torino - Tel. 011.7544064
-Centro Medico Igea - Via Tronzano, 19 - Torino - Tel. 011.2050175
-Centro Medico Specialistico - Via Berruti, 34 - Chivasso (TO) - Tel. 011.7544064
-Studio Medico Medical Ciriè 2000 - Via Mazzini, 4/2 - Ciriè (TO) - Tel. 011.5861127

Rezultate academice

• Diplomă în Medicină și Chirurgie la Universitatea din Torino (2002)
• Doctorat în Fiziopatologie Medicală (2006)
• Specializare în Endocrinologie și Boli Metabolice la Universitatea din Torino (2012)

Membru al societăților științifice

• Asociația Medicilor Diabetologi (AMD)
• Asociația Medicilor Endocrinologi (AME)
• Societatea Italiană de Obezitate

În prezent, Dr. Picu desfășoară activitatea de medic în regim privat în propriul său cabinet din Torino, precum și în cadrul Centrului Igea din Torino și la Centrul Medical Specializat din Chivasso.

In data de 3 Decembrie 2012 a obtinut titlul de Specialista in Endocrinologie si Boli de Nutritie al Universitatii de Studii din Torino

Este autoare a mai multor publicații științifice la nivel național și internațional și este membră a unor societăți importante, cum ar fi Societatea Italiană și Europeană de Endocrinologie și Asociația Medicilor Endocrinologi.

După ce a obținut diploma în Medicină și Chirurgie în 2002 la Universitatea din Torino, a obținut și specializarea în Endocrinologie și Boli de Metabolism la aceeași instituție în 2012. În plus, a obținut un doctorat în Fiziopatologie Medicală în 2006.Acum este si calificată pentru a prescrie programul de slăbire Kyminasi Diet.

Dorești să te programezi la o consultație cu dr. Andreea Picu?

Aici ai pașii pe care trebuie să-i urmezi

1

Completează formularul de contact de pe pagina "FORMULAR DE CONTACT"

2

Îți vom răspunde în cel mai scurt timp prin E-mail cu data și ora disponibilă pentru consultație

3

Te așteptăm la programare la data și ora stabilită

Formular pentru programare